Åreknuter(venøs insuffisiens) eller varicose veins på engelsk er en tilstand som rammer rundt 50% av befolkningen i vesten, og 80% av de over 60 år. I denne artikkelen skal vi se litt på hva det er, og hva man kan gjøre for å unngå det – i den grad man kan. 

Ultraprosessert mat: Vi får ofte høre at jo kortere innholdsfortegnelse på matvarene dess bedre. Og selv om sunn fornuft tilsier at dette høres logisk ut, så må forskning på godt og vondt bruke veldig lang tid på å konkludere med ting. Nå ser det imidlertid ut som at forskerne er et skritt nermere konsensus.   

I den moderne sedate livsstilen sitter eller står vi alt for mye. Kontorjobber og service-yrker betyr enten det ene eller det andre. Felles er at hverken kontinuerlig ståing eller sitting er spesielt bra for beina og føttene våre. Stillesitting og stilleståing er en viktig bidragsgiver til åreforkalkning og generelt problemer med bein og føtter.

Se Malenes profil her Er du stresset? Noe du grubler på? Noe du gruer deg til? Press på jobben? Prøv disse teknikkene. Hva om de kan hjelpe deg å føle deg bedre. Ville ikke det ha vært fantastisk?! Hva om du kan lære å mestre stresset.. Prøv å se hva som skjer 😊  

Hvordan vil du beskrive kjennetegn på et barn? Nysgjerrig? Impulsiv? Utforskende? Teste grenser? Høyt aktivitetsnivå? Omsorgstrengende? Nærhetssøkende? Kontaktsøkende? Har barna plass til å være sitt «naturlige jeg» i barnehage, skole eller hjemme? «Gi barna kjærlighet, mer kjærlighet og enda mer kjærlighet, så kommer manerene av seg selv» sa Astrid Lindgren.   Skrevet av Malene Osa-Bjørkmo …

Hvordan du kan hive frykten for det ukjente et «sted hvor peppern gror», og gå for det du virkelig ønsker deg! Frykter du det ukjente? Lar du deg stoppe av denne frykten? Hvis ja, ja og ja..kom igjen og les videre! Dette kan være nyttig for deg!

Visste du at å puste er den eneste kroppsfunksjonen som er både automatisk og viljestyrt? Noen mener at stress er hovedårsaken til sykdommer i den vestlige verden, og at stadig flere forskningsrapporter antyder at pust har en positiv effekt på stress?